SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Sandö IBK, herrsektion
Vårt A-lag spelar i Division 2 Halland.
 
Träningstider:
Måndagar: 19:45-21:00
Onsdagar: 20:30-22:00  
 
Plats: Vallda Idrottshall
 
Tränare: 
Jesper Lindström
William McGillivray
Isak Svensson
 
 
 
 
Referat: Falkenbergs IBK - Sandö IBK
Våra avslut sänkte oss...
2020-10-31 20:28
Efter gårdagens seger väntade ny match idag, denna gången mot Falkenberg i DM-kvartsfinal. Falkenberg som tillhör toppen av division 2 visste vi på förhand skulle bli en riktig värdemätare och tuff match.

Första perioden började fint med att William Idewald lirkar in 0-1 i gubbhöjd efter ett frislag 2 min in i matchen. Vi spelar bra defensivt och skapar målchanser titt som tätt. 
Falkenberg är såklart inte ofarliga och har ett antal spelare som skjuter likt en häst sparkar och är alltid ett hot när dem får tid att ladda. Vår nolla känns stabil och relativt trygg tills vi efter en halvbra mur på ett frislag släpper in 1-1 efter 09.29. 
Halvtungt såklart men vi släpper det snabbt tuggar vidare, så pass bra att vi några minuter senare får chans att ta ledningen igen i powerplay, vi har några hyffsade avslut men lyckas inte göra mål och kort efter tar Falkenberg ledningen med 2-1 istället, tiden står då på 14.39.
Resten av perioden blir mållös trotts av vi får en ny chans i PP innan pausvilan.

Vi pratar om att vi håller jämna steg och är riktigt bra i vårt försvarsspel och lite småjusteringar är det enda vi behöver göra för att spetsa till det ytterligare.

Vi startar även period 2 bra och dryga 6,5 min in bryter Idewald bollen och hamnar i en 2 mot 1 situation tillsammans med Oskar Käll, efter ett dubbelväggspel rakar nämnde William in sitt och vårt andra mål i öppen kasse. Fullt rättvist sett till spelet.
Bytet efter tar dock Falkenberg åter ledningen till 3-2, har för mig att det var en raket i krysset från fickan då vi hamnar lite fel i vår markering. Tungt då vi får slita desto mer för våra mål än vad Falkenberg behöver. Vi visar stark moral och deppar inte nämnvärt utan hittar snabbt energi och pumpar vidare, det ger resultat även om kvitteringen kommer först 15.01 genom Oskar Käll. 

Tyvärr lyckas Falkenberg göra 4-3 innan perioden är slut, redan i nästa byte efter en konstig situation efter en tekning i vårt ena hörn, dem hinner även missa en straff i situationen som leder till tekningen. Starkt agerat vid straffen av Matte som agerade burväktare som "nickade" bollen över målet...

I periodpaus finns egentligen inte så mycket att säga, fortsätta med vårt fantastiska försvarsspel och bli lite noggrannare i våra avslutslägen så tar vi matchen, det var känslan vi hade i laget och vi pumpar in energi den sista tiden av vilan.

Tyvärr utökar Falkenberg till 5-3 drygt 5 min in i tredje perioden på ett frislag där dem på något sätt skjuter igenom muren, olyckligt!
Minuterna senare missar domarna en solklar utvisning efter att en motståndare sprungit över Matte i målet och vi åker istället på 2 min för protest, frustrerande milt sagt. 

Vi spelar fantastiskt boxplay och har även de bästa lägena under dessa 2 min, ett missat friläge bland annat. Efter detta får vi nya krafter och reducerar till 5-4 genom Albin Sundström och vi får ett momentum i matchen där vi skapar chanser och är det bollförande laget. 
Tyvärr släpper vi återigen in ett mentalt tungt mål med 6 min kvar av matchen. 

Klappat och klart kan man tro då men vi kliver högre i vår press och vinner bollen på bra sätt och får in reduceringen med 3 min kvar att spela genom Theo som bakom målet lyckas valla den på målvakten och in.
Vi har 3 min på oss att hitta en kvittering och med minuten kvar och plockad målvakt kommer det gyllene läget där Oskar Käll på halvvolley efter en diagonal flippp(3p?)assning får en bra träff och bollen ser ut att gå in, på något sätt lyckas Falkenbergs målvakt få ut ett ben i sista sekund och räddar.

En tung förlust mot ett väldigt bra motstånd men på något sätt är man ändå nöjd med insatsen och det försvarsspelet vi spelar. Även att vi ger oss själva chansen att visa att vi kan spela en bra och positiv innebandy mot riktigt bra motstånd. 

Man blir stolt över insatsen vi gör och jobbet vi lägger ner samt att vi följer vår gameplan till punkt och pricka...
Referat: Halmstads IBK 2 - Sandö IBK
Kaffe, kaka tredje raka!
2020-10-30 23:20
Ikväll begav det sig ner till Halmstad för tredje matchen för våra herrar i division 3. 
En på förhand tuff match då Halmstad vunnit de bägge matcherna vi spelat tidigare i år (DM & Div-4).

Matchens start blev jämn med likvärdigt bollinnehav och chansskapande, efter drygt halva första perioden ådrog vi oss en utvisning och Jesper Ribbing gör sitt för dagen första byte, han tackade för förtroendet och smaskade upp 0-1 i första krysset med sin första bolltouch på en inövad frislagsvariant. Resterande boxplay var stabilt och slutade med en nolla i protokollet. 
Ett par minuter senare ökar Oskar Käll på ledningen till 0 -2och det var också resultatet efter första perioden.

Period två startar bra för oss och 02.39 in gör Sebastian Carlsson 0-3 med en klassisk köksvägen och en smakstart för oss. Samma Carlsson var inte lika framgångsrik 2,5 minut senare när han åker på en utvisning för felaktigt avstånd. Vårt andra boxplay (dock inte sista) för dagen, men vad gör det när trollkarlen Oskar Käll bryter en boll och kontrar in 0.-4 Det går inte många minuter innan utvisningarna avlöser varandra och efter att vi blivit mållösa i vårt första powerplay åker vi själva på matchens tredje utvisning och Halmstad kan reducera till 1-4, 11.06 har då gått av andra perioden. 
Resultatet står sig perioden ut och vi har hunnit nolla Halmstads powerplay ytterligare en gång innan hesa Fredrik ljuder för vila.
Vi pratar i periodpaus om att höja vårt passningstempo ytterligare och sätta lite aggressivare press på Halmstads backar i tredje perioden för att inte låta deras spelskickliga backar få sikta in sina uppspel.

Tredje perioden börjar även den bra med att Chris dunkar upp ett patenterat direktskott i första krysset efter att Halmstad dragit på sig två minuters utvisning för otillåten trängning. Så långt känns det som att vi har kontroll på matchen och försvaret tillsammans med Good i målet känns tryggt. 

När klockan tickat upp till halvtid av tredje perioden får vi ytterligare en utvisning och Halmstad börjar sin upphämtning, 12.04 reducerar dem i PP och bara 44 sekunder senare kommer nästa reducering till 3-5 och vi är i brygga även om det spelmässigt inte känns som att det är någon fara. 
Så kändes det i ungefär 1,5 minut innan vi åker på en mindre bra 5:a vilket innebär att vi ska spela boxplay i 5 minuter av matchens sista 5 minuter och 40 sekunder. Vi håller tätt de första 2 min 24 sekunderna innan det blir reducerat till 4-5 och då har vi ytterligare 1 minut och 36 sekunder kvar att döda på utvisningen. Killarna gör det otroligt bra och visar en jäkla moral och krigarvilja genom att ganska enkelt döda den sista tiden och Good i målet gör ett grymt jobb. 
Med ett fåtal sekunder kvar av matchen vinner vi bollen och kan sätta bollen i öppen kasse till 4-6 med 1 sekund kvar genom Theo Andersson

En rolig match med mycket känslor och ett första riktigt test på vart vi har kommit hittills samt att vi står upp för varandra och visar en otrolig styrka mentalt och kunskapsmässigt.

En bra match från allas fötter och klubbor samt ett extra plus till Emil Good i målet som visar en stabilitet och styrka att rädda bollar när det behövs som mest.

Kaffe, kaka tredje raka!


Publikfria matcher tillsvidare...
2020-10-09 08:47
HALL: Valldahallen
Ort: Vallda
FÖRENING: Sandö IBK
Livesändning
2020-09-21 10:59
Söndagen den 20/10 sändes en match Live för första gången i Herrsektionens historia

Vi tackar så mycket för din hjälp med detta Johan, och ser framemot kommande sändningar.
Fram till idag har drygt 150 personer tittat på denna och under Live-sändningen hade vi drygt 20 tittare..
Matchen slutade med vinst för oss, 9-6

Matcherna kommer framöver att sändas via Facebook Live på Sandös facebooksida https://www.facebook.com/sandoinnebandyklubb

Sandö vs Warberg:
https://www.facebook.com/watch/?v=458054651766081&extid=jfjN3fNYnJ3D9XSU

Första vinsten för i år
2020-08-31 11:22
I söndag spelades första tävlingsmatchen för denna säsongen 20/21.
DM gruppspel mot Veddige IBK

Matchen slutade med vinst 7-5
Bland annat gjordes mål i powerplay och direkt efter boxplay...

Spelade matcher
Lör 25/2 14:00
6 - 4  
Lör 18/2 16:00
8 - 7  
Lör 11/2 14:00
6 - 10
Tis 7/2 20:00
11 - 9  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sandö IBK, 15/10 15:31 
Sandö IBK, 27/09 20:31 
Sandö IBK, 18/09 20:34 
Sandö IBK, 09/09 07:24 
 
Sponsorer