SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till Sandö IBK, Herr 2
Klubben med hjärtat på rätt ställe!
 
Träningstider:
Måndagar: 20.45-22.00
Onsdagar: 19:30-21.00
 
Plats: Vallda Idrottshall
 
Tränare: 
Richard Mörlid
Jesper Lindström
William McGillivray
Säsongens pristagare
2024-03-26 11:30

I samband med säsongens sista match hade grabbarna lagaktivitet på kvällen. Till denna lagaktivitet delades ett antal priser ut. Tre av dessa priser fick spelarna i laget gemensamt vara med och rösta om: 

 • Säsongens MVP
 • Säsongens Sandöare/ Fairplay
 • Säsongens utveckling

Utöver det delades det ut priser till följande:

 • Säsongens poängkung
 • Säsongens vinnare av poängtävlingen på träning
 • Säsongens bästa träningsnärvaro 
 • Vinnarna av biljardturneringen på kvällen 

 

Följande spelare vann priserna: 

 

Säsongens MVP - Christoffer Pålsson

Där finns det många som konkurrerar om detta åtråvärda pris. I laget har vi inte bara seriens bästa träningsprodukt i Tysken. Vi har även seriens bästa boxplayspelare i Kapten Samuel, men också seriens bästa spelare utan boll i Lidas. Men det finns en spelare som dra det längsta strået och är lite vassare än alla andra. Vi i Sandö har lyckats plocka in seriens bästa målvakt som har varit helt fantastisk och det är ett skämt hur han inte kunnat få speltid i Mölndal div1. Årets höjdpunkt är plockpotatisen i derbyt mot Onsala hemma. Helt solklart är du Pålsson våran MVP. 

 

Säsongens Sandöare/ Fairplay - Gustav Ohlsson

En vinnarskalle och en kille med ett hjärta som är långt ifrån rosa. Gulsvart hjärta rakt igenom. En spelare som man älskar att ha i sitt eget lag men hatar att möta. Titta bara hur det gick för Idewald i presse. Sak samma. Fairplay kan man se på olika sätt men framförallt hur man agerar på plan. Han sliter och kämpar som en blodtörstig varg för emblemet på bröstet oavsett träning eller match. Har inga favoriter i laget utan pratar med alla. Gustav du är det Sandö står för och tillägnas därför Årets fairplay pris. 

 

Säsongens utveckling - Filip Andersson

Då många i början framförallt Mc tänkte ”Oj, hur ska det här sluta” Till att numera fått smeknamnet kalentun i truppen. 
En grabb som må vara mest aktiv mellan småtimmarna och som anses vara allra bäst ute i nattvimlet. Har under säsongen trotts flera års uppehåll visat på en drivkraft och att hela tiden vilja bli bättre och vilken utveckling det har blivit. Med sina skrämmande 24 poäng på 25 matcher i både division 2 och 4, Tilldelas du Filip årets utveckling. 

 

Säsongens poängkung - Christopher McGillivray

Laget för jaget eller jaget före laget vad väljer man? En fråga som givetvis personer som håller på med lagsport vet svaret på. Men i sporten innebandy är det svårt att frångå poäng och ibis statistik. När storebror till coach Mc började säsongen med att spruta in mål var det snack om att killen endast kunde göra mål och ett bet lades in om att han skulle ha 20+0 när säsongen hade väl hade summerats så blev inte fallet. Istället blev det totalt 17 mål och 2 assister som båda gjordes i samma match mot enkla tvååker. Grattis Chris till sandös poängkung säsongen 23/24. 

 

Säsongens vinnare av poängtävlingen på träning - Samuel Augustsson

Matchspel på träning och poängspel hit och dit. Kommer man på träningar har man självklart lättare att vinna fler poängspel. Men det har inte varit någon dans på rosor. Poängspel efter matcher på träningar men även vinnare i straff turneringar har fått poäng. Det va just det sistnämnda som skulle visa sig vara avgörande. För med en poäng mer än både Fille och Lidas vinner Samuel årets poängvinnare 2023/2024. 

 

Säsongens bästa träningsnärvaro - Samuel Augustsson och Jesper Lindström

Detta pris kommer att tilldelas till inte bara en utan 2 underbara individer som verkligen bidrar och gör sitt yttersta för att klubben med hjärtat på rätt ställe ska leva vidare. Med en träningsnärvaro på enastående 91 procent plus deras vilja och enorma drivkraft att göra Sandö bättre så går därför årets träningspris till våran kapten Samuel Augustsson och division 2 Hallands bästa back utan boll Jesper ”Lidas” Lindström

 

Vinnarna av biljardturneringen på kvällen - William McGillivray och Jesper Lindström

Under lagfesten bildades det lag från våran eminenta turneringsledare på biljardpalatset. Det blev tuffa bataljer och lite dispyter sinsemellan på borden. Värt att nämna var att Gustav Ohlsson nästan spelade alla matcher själv då han knappt fick någon hjälp utav sin lagkompis Samuel. Pålsson drog nitlotten och hamnade i samma lag som Filip och Rasse. Men när slutsignalen löd och matcherna var färdigspelade var det ändå ett rättvist lag med Mc och Lidas som tillslut stod som Sandös alldeles egna biljardmästare. 
Summering av säsongen 23/24
2024-03-26 09:00

Efter 226 dagar, 69 träningar, 20 matcher och över 130 timmar innebandy så är säsongen till enda. Den 7 augusti klev gubbarna på säsongen 23/24 och efter två månader av träningar och 1 match så var det äntligen dags för seriepremiär borta i Halmstad Arena. Halmstad som inför säsongen hade trillat ur division 1 såg som stora favoriter men det skulle inte stoppa de gula från Sandö.

Efter två perioder spelat var matchen helt jämnt och återkommande tyvärr under hela hösten så lyckades vi inte knyta ihop säcken och åkte på en tung tredjeperiod. 

 

När vi skulle summera höstsäsongen så hade vi enbart plockat 1 poäng borta mot Falkenberg i november. Men tänk om FIlip "Kalentun" hade smällt in skottet i slutsekunderna i bortamatchen mot Onsala. Ett skott som var en kryssribba ifrån att dubbla poängskörden under hösten. 

 

Efter en mörk höst så skulle det vända till våren, eller?

 

Både ja och nej om man ser till det såhär när säsongen är slut. Våren som började med hemmamatch där Halmstad kom på besök en match som Sandö föll tungt med uddamålet med enbart 49 sekunder kvar av matchen! Efter det åkte laget ner till Varberg och åkte på en knock. Men kapten Samuel visade vägen med en prestation sällan skådad på donken efter matchen. En prestation som gubbarna tog med sig till helg och första segern var ett faktum. En seger som skrevs till 12-0 och en hållen nolla för Pålsson i kassen. MEN det var en match som blev dyrköpt.. Den otroligt viktiga centern MC skadade sig och missade resten av säsongen. Medan nytillskottet Filip blev borta från spel en månad. 

 

Efter matchen hade gubbarna svårt att få till prestationerna ordentligt och vid enbart två matcher bjöd gubbarna upp till dans. Om bara gubbarna hade haft skärpan på sin sida hade de 4 inspelade poäng kunna gå upp till 10. 

 

Men när vi summerar säsongen så slutade Sandö på 11 plats med 4 inspelade poäng. Vilket betyder spel i division 3 till hösten. En nystart som kan vara bra på många sätt.. MEN VI SKA TIILLBAKS!

 

I samband med säsongens sista match delades följande priser ut: 

 • Säsongens Sandöare /Fairplay: Ohlsson
 • Säsongens MVP: Pålsson
 • Säsongens Poängkung: Chris
 • Säsongens Utveckling: Filip
 • Säsongens vinnare av poängtävlingen på träning: Kapten Samuel 
 • Säsongen bästa träningsnärvaro: Kapten Samuel och Coach Lidas

Inför nästa säsong så kommer gubbarna fortsätta att träna 2 dagar i veckan hela vägen fram till midsommar. Därefter tar gubbarna lite ledigt och i augusti drar säsongen 24/25 igång på riktigt. 

 

Inom kort kommer information om tränarstaben till säsongen 24/25 och därefter kommer även spelare att presenteras allt eftersom under våren och sommaren. 

 

På återseende!

// Administratören

Säsongsavslutning - alla till Vallda!
2024-03-16 10:40
Säsongens sista match, sen väntar en omstart för våra gula krigare. Mer information om säsongen 24/25 komma inom en snar framtid. 
 

Motstånd: Bräckan

Plats: Vallda Idrottshall

Tid: 14.00

 

Säsongens sista match står och knackar på dörren och administratören har valt att summera säsongen med sina topp 5 höjdpunkter för säsongen.

 1. 12-0 seger mot Tvååker är ohotad etta på listan.
 2. 20 nuggets på 1.43 minuter av kapten. Vem slår det??
 3. Cajuste-kvällen hos coach Lidas, en otroligt fin kväll för några av våra gula krigare. 
 4. Pålssons plock mot Onsala hemma, hur kan man plocka ett så hårt skott? Säsongens räddning!
 5. Mötet med mannen på trekanten!

Men så är det äntligen dags för säsongens sista match, även kallad retro-matchen 23/24. 

De nya Sandögubbarna mot de gamla Sandögubbarna som idag spelar i Bräckan. Hoppas på välfyllda läktare. 

 

Statisk från de gula!

Placering 1. 2. 3.
Mål 17: Chris 10: Sebbe 8. Mc
Assist 8: Sebbe 7: Samuel 6: Neo
Poäng 19: Chris 18: Sebbe 13: Mc
Utvisningsminuter 26: Simon 20: Sebbe 10: Filip

 

På återseende!

Match 18, Varla borta
2024-03-07 17:00
Solen skiner i Kungsbacka och det vankas derby mellan de lila som ska ta sig an de gula. 
 

Motstånd: Varla

Plats: Kungsbacka Sporthall A

Tid: 20.15

 

Under dagen har administratören varit ute på Kungsbackas gator och känt in pulsen inför kvällens drabbning. Lokalborna var på väldigt bra humör och spända inför bottenmötet i Division 2 Halland. Varpå en äldre man ska ha sagt följande. Jag går mycket hellre och kollar på ett bottenmöte i division 2 hellre än att åka ner till Falkenberg och Kattegatthallen. En annan kvinna ska ha börjat intressera sig för lagets kris-kung och åldersgubbe Nikola. Varpå administratören i sin tur brer på ryktet och säger att han ska vara i sitt livsform inför kvällens drabbning. 

 

Stopp i lagens namn, det ryktas även om att Valldasonen och den blivande polisen återigen drar på sig den gula dressen.

 

Statisk från de gula!

Placering 1. 2. 3.
Mål 17: Chris 9: Sebbe 8. Mc
Assist 8: Sebbe 7: Samuel 6: Neo
Poäng 19: Chris 17: Sebbe 13: Mc
Utvisningsminuter 26: Simon 16: Sebbe 8: Filip
 
Följande ställer Sandö upp med: 
Målvakter:  Pålsson, Brenton
Backar: Kapten, Lidas, Felix, Tysken
Forwards: Filip, Gurra, Lilja, Sebbe, Nikola, Filip H, Isak, Neo
Match 17, Onsala hemma
2024-03-01 16:10
Så var det återigen dags. Årets match i Vallda Idrottshall. Slaget om Onsala halvön!
 

Motstånd: Onsala

Plats: Vallda Idrottshall 

Tid: 20.00

 

Administratören får börja med att be om ursäkt för det sena inlägget såhär på matchdagen, men efter Falkenberg matchen blev han otroligt sjuk. Men i alla fall, redaktionen på Instagram har gjort ett jättejobb och förberett inför matchen men ett superfint och spännande inlägg.  

 

Administratören tog sig ett kort snack med gamla Sandö sonen Käll som kort nämnde bland annat följande: (Ska tilläggas att teckningen var katastrof i Onsala).  

Det ska bli jävligt kul. Det kommer bli "En Norden till en Käll och sen mål efteråt". Men framför allt en go seger i Vallda hallen. 

 

Kapten Samuel fick möjlighet att svara på Källs kommentar inför matchen. 

Jag säger bara att Käll kanske kommer göra mål. Men att Norden skulle passa fram, det kommer inte att hända. Onsala kommer inte vinna i vår borg. Så han måste menat att Sandö kommer segra. 

 

Ett utropstecken inför matchen är att Nikola återigen klär på sig den gula dressen och ska kriga för Sandöemblemet på bröstet. Administratören verkligen älskar det!

 

Administratören har valt att inte lägga ut varken spelarstatisk eller vilka gubbar som kommer spela ikväll, allt för att psyka!

Spelade matcher
Lör 16/3 14:00
2 - 7  
Tor 7/3 20:15
5 - 2  
Fre 1/3 20:00
1 - 4  
Sön 25/2 16:00
2 - 9  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sandö IBK, 01/12 09:32 
Sandö IBK, 30/10 08:15 
Sandö IBK, 07/10 19:32 
Sandö IBK, 02/10 09:17 
Sandö IBK, 24/09 09:09 
 
Sponsorer