SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Sandö Innebandyklubb
BLI MEDLEM
VÄLKOMNA TILL SANDÖ IBK

 

Bredd, likabehandling och gemenskap är Sandö IBKs kärnvärden, med dem i grunden välkomnar klubben barn, ungdomar och vuxna till innebandyhallen. Här är det utmanande, utvecklande och framförallt roligt att träna och spela, här bryr vi oss om varandra och alla är lika mycket värda. 

 

Vi är idag närmare 300 aktiva medlemmar, de flesta från närområdet, fördelat på 14 lag. Vi har vår hemmaplan i fina Vallda Idrottshall.

 

Välkomna till oss!

Rapport från Idrottsforum
2023-12-01 09:32

Förra helgen anordnade RF-SISU Halland sitt årliga Idrottsforum, denna gången i Halmstad. Idrottsforum är precis som det låter ett forum för idrott där cirka 150 styrelsemedlemmar, ledare och andra engagerade från alla tänkbara idrotter träffas för att lyssna på föreläsningar och dela tankar och idéer.

 

Fredagen bjöd bland annat på en föreläsning av Andreas Ivarsson, professor i psykologi vid Akademin för Hälsa och Välfärd. Andreas pratade om vad som påverkar att barn och ungdomar slutar idrotta – och därmed vad vi kan göra för att behålla dem i idrotten. Bland de absolut största orsakerna finns låg motivation och minskat stöd från ledare och tränare.

Många i rummet satte vinster, medaljer och pokaler som det viktigaste för våra barn och ungdomar, men forskning visar att det faktiskt hamnar ganska långt ner på listan. Viktigast är glädje och att bli bemött med respekt av sin tränare.

Forskningen visar vidare att de som blir bäst är de som har förmågan att reflektera kring sig själva, har en hög inre motivation och är bra på att ta beslut.

 

Viktigt för oss som ledare är att

  • Förklara varför
  • Erbjuda valmöjligheter (inom en viss gräns förstås)
  • Uppmärksamma och acceptera känslor
  • Bekräfta våra spelare
  • Visa förståelse
  • Inkludera

 

Det framkom också flera gånger under helgen att ungdomar vill tävla mindre, det är inte viktigt för alla att få tävla men de vill gärna träna. Det behöver vi som ledare vara öppna för.

 

Därefter följde en workshop om hur man hanterar olika ambitioner i en träningsgrupp. Det dilemmat känner vi nog igen allihop. Det finns ju heller inga enkla lösningar men det är ett intressant ämne att diskutera och byta tankar kring för att få fler perspektiv.

 

Lördagen inleddes av den föreläsning som undertecknad sett allra mest fram emot, Den förutsägbara ledaren med Måns Lööf. Föreläsningen lämnade ingen besviken. Måns delar kunskap om NPF, men jag skulle vilja sträcka mig till att säga att han delar kunskap om hur människor fungerar och att alla har olika förutsättningar. Vi som ledare behöver möta våra barn och ungdomar där de är och förstärka deras styrkor och begränsa deras svagheter. Viktigt är tydlighet och struktur på träningarna. Då får vi en härlig grupp att arbeta med och vi får glada och motiverade spelare. Det är inte heller så svårt som det låter, särskilt inte när Måns förklarar. Vi blev också påminda om självklarheten som vi alla redan vet barn gör som vi gör, inte som vi säger.

 

RF SISU Halland och Kungsbacka kommun anordnar en gratis föreläsning med Måns Lööf 5/2 klockan 18.30-20.30. Jag vill mer än varmt rekommendera er att anmäla er, det gör ni här:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1829463

Föreläsningen är lätt att ta till sig och den är klart tankeväckande.

 

Nästa pass var antingen riktat mot breddidrott eller elitidrott.

I breddidrotten berättade projektledare Sahar Khalili, en tjej som var gjord för att stå på scen, om projektet Bollihop som sedan 2015 arbetar med att få kvinnor och tjejer med migrationsbakgrund att idrotta. Superintressant ur ett samhällsperspektiv, men svårt att applicera i Vallda eller ens i Kungsbacka.

Det andra passet var ett panelsamtal om elitidrott. Elitidrottare från olika idrotter pratade om förutsättningar som tagit dem till toppen.

Gemensamt var:

  • Glädje i sin idrott
  • Fleridrottat upp till 15 års ålder
  • Föräldrar som stöttat med inte pushat

 

Mellan föreläsningarna var det intressanta diskussioner och god mat. Undrar ni över något kan ni alltid höra av er.

 

Det här var tredje gången jag besökte Idrottsforum, jag hoppas på sällskap från Sandö till det fjärde! 😊

 

/Frida, ledare F11/12

DM i Valldahallen 2023 för P10/11 – En idrottslig och organisatorisk succé!
2023-11-24 08:29

Hallands Innebandyförbund bjuder årligen in till distriktsmästerskap och under säsongen 2023/2024 bjöd de in till klasserna: Senior, 2006/2007, 2008/2009 och 2010/2011.

Sandö IBK efterfrågade och tilldelades ansvaret att arrangera distriktsmästerskapet för klassen P10/11 i Valldahallen, vilket visade sig bli en idrottslig och organisatorisk succé!

Organisatoriskt vill klubben rikta ett stort tack till alla föräldrar som hjälpte till i cafét, sekretariatet, bakade, tog hand om alla deltagande lag och gäster och gav dem en härlig innebandyupplevelse.

Idrottsligt kan vi i Sandö IBK känna oss mycket stolta över våra spelare i P10 och P11. P10 vann grupp A efter mycket stabilt spel, där nyckelmatchen visade sig vara segern mot Warberg IBF med 3-2 i den första matchen. P11 gjorde en fantastisk insats och slutade tvåa i grupp B efter en mycket rafflande avslutande match som slutade 4-4 mot Varla IBKs P10-lag.

Lottningen gjorde att Sandö IBKs båda lag under söndagen möttes i en mycket spännande och spelmässigt sevärd semifinal där P10 efter hårt motstånd drog det längsta strået.  I och med denna seger så spelar Sandö IBK:s P10-lag final mot Varla IBK om att vara Hallands bästa lag!

Vi välkomnar hela Sandö IBK att komma till Varberg och Sparbanken Wictory Center lördagen den 16 december kl. 09.45 och heja fram vårt P10-lag i ”Bäst i Halland”.

Se hela spelschemat för finalerna I “Bäst I Halland” här: https://www.innebandy.se/halland/tavling/distriktsmasterskap/bast-i-halland

 

Sandöspelen 2023
2023-10-30 08:15

Stort tack till alla barn, föräldrar, sponsorer och funktionärer som alla bidrog till att göra detta till en fantastisk dag för vår förening och deras medlemmar. 90 Barn blev vi till slut och det var en sann fröjd att se hur hallen vimlade av vita tröjor.

 

Vi ses nästa år!

4 lag i Bästkustcupen 2023
2023-10-07 19:32

Bästkustcupen arrangerades för 25 året i rad av Pixbo Redfox. I årets upplaga deltog 124 lag från framförallt västra och södra Sverige men även från Norge och Danmark. Sandö IBK representerades av fyra lag, P10, F11/12 och två lag från P13. Bästkustcupen är en perfekt cup att starta upp säsongen med. Det blir många matcher i fina hallar med bra arrangemang som ger en möjlighet att svetsa lagen samman inför kommande serier och sammandrag. Cupen rekommenderas varmt till fler Sandölag till nästa säsong. 

 

Sandö IBK F11/12

Våra fantastiska tjejer F11/12 kämpade stenhårt i Bästkustcupen! Laget gör sina första matcher på stor plan med stora mål, utvisningar och resultat på tavlan. De lag vi mötte hade kommit längre än oss i sin innebandy, men tillsammans tog vi stora kliv mellan varje match och är grymt revanschsugna för kommande seriespel. 

21 av våra spelare deltog på cupen. En härlig utmaning för ledarna där ambitionen var att tjejerna skulle få en gemensam start på säsongen. I serien kommer vår grupp spela både på blå och röd nivå där vi hoppas kunna få en bra utveckling för alla våra spelare!

 

Sandö IBK P13

Sandö IBK P13 består av 24 spelare, i Bästkustcupen deltog vi med två olika lag, Gul och Svart. I Pojkar 13 var det 8 lag anmälda från bland annat Pixbo Redfox, Partille IBK, Landvetter IBK. Intresset i vårt lag var stort och 22 spelare var med under helgen. Pojkar 13 spelas som en kämpande klass, vilket betyder att slutresultat inte rapporteras och det inte spelas något slutspel. Under de fyra dagarna spelade vi totalt 8 stycken fartfyllda matcher där lagen tar steg framåt för varje match och kämpar fantastiskt bra tillsammans. Vi i ledarstaben är oerhört stolta över våra spelares spel, kämpavilja och kamratskap. Som breddförening är det väldigt tillfredsställande när vi presterar ett så fint spel i kombination med att alla som vill/kan vara med spelar lika mycket och på samma villkor – Det bådar gott inför framtiden, sportsligt men inte minst att våra spelare får en positiv bild av innebandy och gemenskapen som är grundfundamentet i lagidrotten.

 

Sandö IBK P10

P10 består av 16 spelare som spelade i tävlande klass Pojkar 2010 med totalt 16 anmälda lag. Av lagets 16 spelare var det 12 som deltog på cupen, de fick stark stöttning av en spelare från P11 under gruppspelet.  P10 kännetecknas av en stark sammanhållning där de har en förmåga att lyfta sitt spel när det verkligen gäller. Laget blev tvåa i sin grupp efter seger mot IBF Backadalen med 3-0, IBK Elfhög med 11-0 och avslutade med en uddamålsförlust mot Landvetter IBK Wings Vit med 2-3.

Som i flera cuper tidigare innebar det att laget kvalificerade sig för A-slutspel och ställdes mot tuffast möjliga motstånd Pixbo Redfox. Kvartsfinalen blir en jämn tillställning där Sandö IBK lyckas dra det längsta strået och vinner med 1-0 efter ett mål sent in i andra perioden. Semifinalen mot Landvetter IBK Wings Blå blir ytterligare en tuff drabbning. Laget är nära att hämta upp ett 1-4 underläge i periodpaus, när slutsignalen går står det 3-4 på resultattavlan. Nästa utmaning blir serien för P10 och både Sandö IBKs P10 och P11 spelar spelar DM i Valldahallen 17-19 november. Varmt välkomna att heja fram våra härliga spelare!

Sandöspel och sportloppis
2023-10-02 09:17

Sandöspelen närmar sig med stormsteg! Missa inte att anmäla ditt barn senast på lördag, 7/10.

Deltagande kostar 70:- och då ingår korv och bröd, dricka och en t-shirt från Craft med Sandölogga som är perfekt för säsongens träningar.

 

För alla föräldrar och syskon som inte spelar finns det förstås gofika i caféet.

 

Passa också på att rensa förrådet på sportprylar och kläder som inte används längre och ta med dem till Sportloppisen. Sportloppisen håller till på andra våningen i Valldahallen samma tider som Sandöspelen.

 

VARMT VÄLKOMNA!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr, 26/03 11:30 
Herr, 26/03 09:00 
Herr, 07/03 17:00 
Herr, 01/03 16:10 
Herr, 25/02 12:00 
 
Sponsorer