SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VÄLKOMNA TILL SANDÖ IBK

 

Bredd, likabehandling och gemenskap är Sandö IBKs kärnvärden, med dem i grunden välkomnar klubben barn, ungdomar och vuxna till innebandyhallen. Här är det utmanande, utvecklande och framförallt roligt att träna och spela, här bryr vi oss om varandra och alla är lika mycket värda. 

 

Vi är idag närmare 300 aktiva medlemmar, de flesta från närområdet, fördelat på 15 lag. Vi har vår hemmaplan i fina Vallda Idrottshall.

 

Välkomna till oss!

ÅRSMÖTE Sandö IBK
2022-08-08 22:12

Kallelse Årsmöte Sandö IBK

 
Härmed kallar Sandö´s styrelse till Årsmöte
Tisdagen den 30 augusti
Klockan 18:30
Valldahallen
 
Eventuella motioner skickas till sando@sandoikb.com senast den 20 augusti.
Anmälan sker till sando@sandoibk.com senast 20 augusti.
 
Allt underlag till årsmötet kommer gå att finna här på Sandös hemsida
senast en vecka innan mötet
 
Save the date!
2022-05-09 07:05
 
Egenträning
2021-04-15 20:39

Har ditt lag pausat träningen för denna säsongen? Vår samarbetspartner Klubbhuset har ett stort utbud av produkter som är perfekta för egenträning eller tillsammans med lagkamrater. Klicka på länken för att komma direkt till ”Hemmaträningsfliken” https://klubbhuset.com/sv-se/trana-hemma/

Herr Division 2
Referat: Falkenbergs IBK - Sandö IBK
Våra avslut sänkte oss...
2020-10-31 20:28, Herr Division 2
Efter gårdagens seger väntade ny match idag, denna gången mot Falkenberg i DM-kvartsfinal. Falkenberg som tillhör toppen av division 2 visste vi på förhand skulle bli en riktig värdemätare och tuff match.

Första perioden började fint med att William Idewald lirkar in 0-1 i gubbhöjd efter ett frislag 2 min in i matchen. Vi spelar bra defensivt och skapar målchanser titt som tätt. 
Falkenberg är såklart inte ofarliga och har ett antal spelare som skjuter likt en häst sparkar och är alltid ett hot när dem får tid att ladda. Vår nolla känns stabil och relativt trygg tills vi efter en halvbra mur på ett frislag släpper in 1-1 efter 09.29. 
Halvtungt såklart men vi släpper det snabbt tuggar vidare, så pass bra att vi några minuter senare får chans att ta ledningen igen i powerplay, vi har några hyffsade avslut men lyckas inte göra mål och kort efter tar Falkenberg ledningen med 2-1 istället, tiden står då på 14.39.
Resten av perioden blir mållös trotts av vi får en ny chans i PP innan pausvilan.

Vi pratar om att vi håller jämna steg och är riktigt bra i vårt försvarsspel och lite småjusteringar är det enda vi behöver göra för att spetsa till det ytterligare.

Vi startar även period 2 bra och dryga 6,5 min in bryter Idewald bollen och hamnar i en 2 mot 1 situation tillsammans med Oskar Käll, efter ett dubbelväggspel rakar nämnde William in sitt och vårt andra mål i öppen kasse. Fullt rättvist sett till spelet.
Bytet efter tar dock Falkenberg åter ledningen till 3-2, har för mig att det var en raket i krysset från fickan då vi hamnar lite fel i vår markering. Tungt då vi får slita desto mer för våra mål än vad Falkenberg behöver. Vi visar stark moral och deppar inte nämnvärt utan hittar snabbt energi och pumpar vidare, det ger resultat även om kvitteringen kommer först 15.01 genom Oskar Käll. 

Tyvärr lyckas Falkenberg göra 4-3 innan perioden är slut, redan i nästa byte efter en konstig situation efter en tekning i vårt ena hörn, dem hinner även missa en straff i situationen som leder till tekningen. Starkt agerat vid straffen av Matte som agerade burväktare som "nickade" bollen över målet...

I periodpaus finns egentligen inte så mycket att säga, fortsätta med vårt fantastiska försvarsspel och bli lite noggrannare i våra avslutslägen så tar vi matchen, det var känslan vi hade i laget och vi pumpar in energi den sista tiden av vilan.

Tyvärr utökar Falkenberg till 5-3 drygt 5 min in i tredje perioden på ett frislag där dem på något sätt skjuter igenom muren, olyckligt!
Minuterna senare missar domarna en solklar utvisning efter att en motståndare sprungit över Matte i målet och vi åker istället på 2 min för protest, frustrerande milt sagt. 

Vi spelar fantastiskt boxplay och har även de bästa lägena under dessa 2 min, ett missat friläge bland annat. Efter detta får vi nya krafter och reducerar till 5-4 genom Albin Sundström och vi får ett momentum i matchen där vi skapar chanser och är det bollförande laget. 
Tyvärr släpper vi återigen in ett mentalt tungt mål med 6 min kvar av matchen. 

Klappat och klart kan man tro då men vi kliver högre i vår press och vinner bollen på bra sätt och får in reduceringen med 3 min kvar att spela genom Theo som bakom målet lyckas valla den på målvakten och in.
Vi har 3 min på oss att hitta en kvittering och med minuten kvar och plockad målvakt kommer det gyllene läget där Oskar Käll på halvvolley efter en diagonal flippp(3p?)assning får en bra träff och bollen ser ut att gå in, på något sätt lyckas Falkenbergs målvakt få ut ett ben i sista sekund och räddar.

En tung förlust mot ett väldigt bra motstånd men på något sätt är man ändå nöjd med insatsen och det försvarsspelet vi spelar. Även att vi ger oss själva chansen att visa att vi kan spela en bra och positiv innebandy mot riktigt bra motstånd. 

Man blir stolt över insatsen vi gör och jobbet vi lägger ner samt att vi följer vår gameplan till punkt och pricka...
Herr Division 2
Publikfria matcher tillsvidare...
2020-10-09 08:47, Herr Division 2
HALL: Valldahallen
Ort: Vallda
FÖRENING: Sandö IBK
Nyheter från våra lag
 
Vill du bli medlem i SANDÖ IBK? Klicka här.
Sponsorer