HERR DIV 2: Seger tillslut efter trög start med 19-3 mot Viskadalen
2016-11-04 11:22
Ludvig och Sälen
Matchen startas på 3 kedjor och 2 backpar och vi tar ledningen efter 8 minuter med mål av vår numera notoriske målskytt Dan Sällylä.
En tempofattig första period där vi inte kommer upp i den nivå vi kan spela på, vi faller in i Viskadalens tempo och det är nästan så att vi får för mycket tid på oss och tänker en extra sekund istället för att spela som vi brukar och kan. Vår kedja med Anders, Ludde och Sälen (Dan Sällylä) har kommit igång rejält och de är också de som visar vägen i denna match med 5 raka mål, tillägga här är att Anders spelar fram till fyra av målen och gör själv ett.

2-2 spelar vi i andra perioden och skotten slutar 9-9 och detta kan vara säsongens trögaste period från vår del och inför sista perioden så tryckte vi mycket på att öka energin och försöka trampa igång det rejält. Vår fartfyllde back Staffan Längvik blir tyvärr skadad och stukar foten en bit in i andra, som tur är rycker Sälen in direkt med sina kunskaper inom sjukvård och hjälper Staffan och vi får hoppas att han är tillbaka på banan så fort som möjligt.
Vi sätter in Sälen i 2 utav 3 kedjor och vår allroundspelare Marcus Bergén tar Staffans plats på backen.

Efter 2 minuter inleder vi målskyttet via Sälen och sedan trummas det på och vi skjuter 23 skott på mål i sista perioden och 14 av dessa i mål. Hallis får också han tillslut hål på sin mardrömsmotståndare i Viskadalens mål efter att skjuta på volley i nättaket med ryggen mot målvakten och lika bra var väl det. Glädjen och farten i spelet ser helt annorlunda ut än i de två första perioderna och Viskadalen orkar helt enkelt inte hänga med i sista perioden med deras två kämpande femmor.

Slutsummering är att det är starkt av oss att ta tag i matchen i sista perioden men samtidigt måste vi lära oss att även kunna tända till mot alla lag, även mot de lag som vi kanske förväntas ska vinna emot där det är vi som måste dra upp tempot.
Ivarsson i målet gör trots att man tittar på resultatet en riktigt stark match och visar stor pondus där bak, när vi är som sämst i matchen gör han många fina räddningar och peppar på laget på ett föredömligt sätt.
Sälen 10 poäng ikväll, vad ska detta sluta?
Hallis slipper drömma mardrömmar om Viskadalens målvakt och gör som vanligt inte mindre än 5 poäng.

Våra högersnipers Hagstedt och Vildin får göra 3 respektive 4 mål tillslut.
Patrik Nilsson visade upp en ny sida då han hade lekstuga i Boxplay och höll bollen själv upp emot en minut.
Mats Ödgren dödar Powerplay och missar planenligt öppet mål.

Nästa lördag 12 november är det dags för derby borta mot Varla, kom och stötta oss!
Då måste vi vara på tå direkt i matchen för att hänga med.

Säsongens pristagare2024-03-26 11:30
Match 18, Varla borta2024-03-07 17:00
Match 17, Onsala hemma2024-03-01 16:10
Match 15, Kusten hemma2024-02-11 12:00
Match 14, Särö hemma2024-02-07 13:00
Match 13, Vinberg borta2024-02-01 09:00
Nyförvärv 52024-01-27 09:00
Nyförvärv 42024-01-26 09:00