Vinst mot Vinberg IBS div 2
2015-10-25 15:22

3 otroligt sköna poäng mot Vinbergs IBS

Samuels tankar om matchen

Vi kom till start med 11 utespelare & 2 målvakter. Känslan undertecknad hade på morgonen var nog att vi skulle kunna rubba serietrean Vinberg. Bra känsla på träningar, go stämning i truppen osv. Vinberg kommer obesegrade på fulltid och vi förväntas ett gott spelande lag. Ser ut som det på uppvärmningen med. Unga, snabba killar med bra skott.

Vi snackar innan start i omklädningsrummet om att vara med på tårna direkt från start. Vi har ju alltid legat under i matcherna från starterna. Detta ska verkligen inte så ske i denna match enas vi om.

Matchen drar igång och ganska snabbt, efter 10 min, står det 0-2 på tavlan. Vi är inte med och har svårt att komma rätt. Trots det så visar vi god lagmoral och jobbar på, detta leder till att det i periodpausen står det 2-2. Snacket från oss alla går att det känns som att vi har denna matchen. Vinberg spelar bra men inte så som vi trott. Inte den farten, rullet vi hade förväntat oss så känslan är god och vi pratar om att det är bara att tugga på med vårat spel.

Första perioden slutar: 2-2

Andra perioden startar och vi spelar ut Vinberg stundtals. Våran första femma gör allt rätt. Visar att dom är en av seriens absolut bästa femmor. Andra femman gör också det dom ska göra denna match. Tuggar på och håller tätt bakåt. Vi har snackat om det hela säsongen och framför allt idag, att vi måste tänka på vår defensiv. Detta verkar sitta klockrent idag. Vi tuggar på framåt. Målen kommer, det ena snyggare än det andra.

Andra perioden slutar:  4-1

Vi har inför tredje perioden sagt att vi nu måste vara ödmjuka med uppgiften. Matchen är långt ifrån slut. Vi släppte ju 3 mål mot Puma senast på 35 sek. Det får inte hända igen så fullt fokus. Vinberg ligger på lite högre men förvånansvärt så har inte Vinberg så mycket att komma med. Vi utnyttjar deras press och kontrar in några fler bollar samt äger faktiskt dom i tredje perioden med. Ödmjuka med uppgiften tar vi årets 2 seger. Den skönaste av dom båda!

Tredje perioden och således Matchen slutar: 11-4

Alla i laget ska ha beröm och applåder denna match. Vi spelar matchen som ett lag och vi hjälper varandra. Första femman gör det dom skall göra, mål. Tillsammans gör dom 19 poäng framåt. Andra femman gör det dom skall också. Håller tätt bakåt och gör det jobbigt för motståndaren i alla situationer. Anders i mål gör en kanonmatch och visar att han håller den klass vi vet att han kan. Vi får inte heller glömma bort att vi inte hade ett enda PP, och att vi spelade 11 minuter i boxplay.

Nu blickar vi fram mot matchen på måndag mot lokalkonkurrenten Sära Seahawks på Måndag redan. Inför rapport om det kommer under dagen.