HERR DIV 2: Stark insats mot Warberg räckte inte hela vägen
2016-11-25 07:41
Årets upplaga av Warberg blir en mycket svår nöt att knäcka och vi håller jämna steg i två perioder.
Första perioden är vår klart bästa och vi skapar många lägen där vi kanske borde gjort något mer mål och Warberg var klart fundersamma över matchbilden. Kedjan med Sjöstrand, Ludde och Sälen gör alla tre målen och spelar mycket bra. Kedjan med Ödgren, Vildin och Hallis skapar också många lägen men marginalerna här är tyvärr inte riktigt på rätt sida av stolparna. Vid ledning 2-3 med några få minuter kvar av första så får Warberg tyvärr ett mycket omdiskuterat mål där domaren visar mål men Sandöspelare förstår ingenting. Svårt att säga om det är mål eftersom man knappt fattar vad som händer efter man sett på filmen ett flertal tillfällen, svårt att lasta domaren i detta skede, är han säker så är han och 3-3 är ställningen efter första perioden.

Andra perioden inleder sämsta tänkbara där vi ger bort bollen i vårt eget uppspel och duktige Pontus Reinholdsson gör 4-3. Sedan lyckas vi otroligt nog vara 6 man på planen, spelar man på två femmor ska detta inte få ske. Warbergs PP innehåller spelare som Mattias (Bult) Larsson, Magnus Svensson, Joakim Andersson som har mängder med rutin i spel i SSL och landslag och de gör också 5-3 i den spelformen. Första 10 minuterna av andra perioden är vår sämsta del i matchen,  mot ett lag som Warberg får man inte ha en dipp på 10 minuter för då smäller det direkt, Axel Körberg gör 6-3 av bara farten. Vi återhämtar oss trots detta starkt och vi gör mål genom Ludde på en retur till 6-4. 6-5 målet kommer tillslut av Hallis som äntligen får marginalerna på sin sida efter 16 min. Tyvärr lyckas vi inte hålla detta då Axel Körberg som dunkar dit 7-5, Axel som också spelar i Pixbos div 1 lag på dubbellicens är mycket bra för dagen.

Tredje perioden inleder tyvärr även den på sämsta sätt där vi får en utvisning på Henke, som kan tyckas tveksam om man ser till många liknande situationer under matchen men återigen gör Warberg mål i spel 5 mot 4 och det är Magnus Svensson som fint levererar Fabian Hansson som gör sitt tredje mål för dagen.  Vid underläge 8-5 med 15 minuter kvar så måste vi chansa lite framåt men då blir det som oftast mål i baken till 9-5. Slutresultatet spikas till 10-5 med 4 minuter kvar och första förlusten på fulltid är ett faktum.

Summering av matchen är att Warberg vinner helt rättvist där de håller ett högre bolltempo och minsta lilla slarv från vår sida straffar oss. Vi gör en mycket bra första period där vi kanske med lite marginaler även skulle vunnit den.

Warberg innehåller som sagt redan nämnda namn men också Johan Ahlberg som kommer närmast från spel i Allsvenskan och han slår nog inte en enda felpass under hela matchen. Fabian Hansson som gör 3+1 i matchen gör sin första div 2 match för året då han håller till i SSL med Warberg annars och här har vi en framtidsspelare för Warberg.
Warbergs unga duktiga spelare som får spela tillsammans med de äldre rutinerade gör att de kommer bli mycket svårslagna i årets div 2.

Domarna håller en bra nivå på matchen där det tillåts att gå in hårt i närkamper och spelet bli inte lidande av avblåsningar i varje duell. Olyckligt att ett mål som inte är inne blir godkänt men samtidigt har inte domaren någon repris som vevas om och om igen.

Vi gör en mycket bra match ska tilläggas, en liten dipp i andra perioden gör att vi får kämpa i motvind resten av matchen och ett Warberg i ledning är inte lätt att möta. Nu ser vi framåt med lite träningar inför Halmstad hemma då vi vet vad vi ska träna på för att bli ännu bättre.

Säsongens pristagare2024-03-26 11:30
Match 18, Varla borta2024-03-07 17:00
Match 17, Onsala hemma2024-03-01 16:10
Match 15, Kusten hemma2024-02-11 12:00
Match 14, Särö hemma2024-02-07 13:00
Match 13, Vinberg borta2024-02-01 09:00
Nyförvärv 52024-01-27 09:00
Nyförvärv 42024-01-26 09:00