HERR DIV 2: Inför Viskadalen hemma på torsdag 3:e november
2016-11-01 11:17
Sandös herrar spelar på torsdag sin femte match i serien. Viskadalen står för motståndet i Valldahallen med matchstart kl 18:45. Läs mer om vad spelande tränarna Anders Sjöstrand och Mats Ödgren har för tankar inför matchen.

Senast fick ni första poängtappen i mötet borta mot Träslövsläge. Berätta om matchen?

-Träslövsläge som med all rätt är en av favoriterna till att vinna årets division 2 visste vi på förhand skulle bli en av höstens absolut tuffaste matcher. Dessutom på bortaplan. Matchen började tufft för vår del med underläge 2-0 redan efter 2 minuter. ”Lejet” som förra året åkte ner från div 1 har ett högre tempo från start medan vi är på hälarna. Vi jobbar oss dock in i matchen och gör tre raka mål. En kvittering av ”Lejet” gör att ställningen är lika efter första perioden.
Vi lyckas trumma på i början på andra och har en 5-3 ledning med oss. Detta förändras dock innan pausvilan genom tre raka ”Lejet” mål då vi drar på oss flera utvisningar och trycks tillbaka.
Sista perioden bjuds det på öppet spel där båda lagen satsar offensivt. Vi lyckas vända 5-7 och 8-7 underläge till slutresultatet 8-8 efter full tid. ”Lejet” kniper dock extrapoängen i sudden.

Hur ser ni på er start i serien, 3 vinster och en suddenförlust hittills?

-Vi är nöjda med inledningen men samtidigt så vet vi att vi har en nivå till. Vi har haft en del borta/skador och har därför inte kunnat ställa upp med full trupp i matcherna hittills. Jämfört med förra säsongen är det flera nya i laget vilket gör att vi haft fokus på att få ihop en go känsla i gruppen och spelet har kommit mer och mer nu senaste. Förhoppningsvis kan vi komma upp i högsta nivå i mötet mot Viskadalen.

Vad vet ni om era motståndare Viskadalen?

-Vi har stor respekt för Viskadalen. Har de alla med så kan de slå vilket lag som helst i serien. Det är ett samspelt lag men de har också ett par vassa spelare individuellt som vi måste se upp med. Vi lägger dock som vanligt fullt fokus på vårt eget spel.