Så fick vi då äntligen spelat vår första träningsmatch. Färden denna gång gick till Kärra sporthall där vi mötte Hisingskärra IBK som spelar i div 4 i Göteborgsserien.
Vi ställer lite frågor till Mats om vad han tyckte om matchen och truppen.

Laget har ju med nuvarande konstellation bara tränar ihop i knappt två veckor. Hur tycker du det ser ut?

På bara två veckor med spelare som aldrig spelat med varandra så är jag mer än nöjd just nu. Grym inställning på träning av samtliga där alla lyssnar och tar till sig det jag och Samuel säger. Självklart har vi ju en del att jobba på men det var en bra första match vi fick mot ett Hisingskärra som gjort bra resultat i Smögen mot lag som Borås och Billingsfors även om de saknade någon bra spelare i vår match.

En kort sammanfattning av matchen.

En jämn första period där vi är lite mer effektiva och där vår nya målvakt Anders Ivarsson gör en mycket bra period med ett par svettiga räddningar. Oskar Nylén som gör en mycket bra match på backen skjuter från backposition och bollen letar sig hela vägen i mål, perioden slutar 2-0 till oss.

I andra perioden kliver Hisingskärra upp på oss och försöker pressa våra backar mer men jag tycker att vi löser det på ett utmärkt sätt och efter ett par byten går de tillbaka till hur de började matchen. Vi går upp till 5-1 här och Hisingskärra tar en timeout som ger resultat. Vi blir för bekväma och börjar göra misstag vi inte gjort tidigare och bjuder in dem i matchen, perioden slutar 3-5.

Tredje perioden börjar vi sämst, vi är som yra höns i 5 minuter där Hisingskärra välförtjänt gör 4-5 och en timeout tas av oss. Efter den så är vi mycket lugnare och vi hittar tillbaka till spelet vi hade innan vi gjorde 5-1 målet, vi stänger matchen efter 4-6 målet av Markus Nicola i PP.

Både vi och Hisingskärra tycker väl att domarna var lite väl petiga och det blev en hel del utvisningar som rykte sönder matchen, vi var laget som höll oss lite mer kyliga mot domarna då det hettade till en del gånger från motståndarlaget.

Var det någon/några spelare som utmärkte sig extra?

Hela laget gör en väldigt bra match för att endast ha tränat 4 gånger tillsammans. Det blir naturligt under vissa perioder att vi tappar vårt spel men man ska inte glömma att grabbarna spelar ett spelsystem som de flesta aldrig spelat tidigare. Anders gör en kanonmatch i kassen samt Oskar Nylén på backen vinner otroligt mycket bollar i närkamper. Henrik Augustsson visar att han har en kanonsäsong framför sig om han fortsätter i samma takt. Erik Ivarsson som är ny från Lindås visar med sitt lugn att han kommer vara väldigt nyttig framöver.

Vad kommer du jobba på framöver med killarna?

Vi kommer att jobba med att förbättra vår fys samt nöta vidare med vårt nya spelsystem i det höga och låga försvarsspelet. Men med träningsvilliga killar som lyssnar och tar till sig på ett grymt sätt så tror jag att vi kan göra en mycket bra säsong i år. Framförallt är jag säker på att vi kommer få det grymt kul tillsammans både på planen och utanför planen!

Säsongens pristagare2024-03-26 11:30
Match 18, Varla borta2024-03-07 17:00
Match 17, Onsala hemma2024-03-01 16:10
Match 15, Kusten hemma2024-02-11 12:00
Match 14, Särö hemma2024-02-07 13:00
Match 13, Vinberg borta2024-02-01 09:00
Nyförvärv 52024-01-27 09:00
Nyförvärv 42024-01-26 09:00