SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Halmstads IBK 2
4 - 6
Sandö IBK
Halmstads IBK 24 - 6Sandö IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 30 oktober, 19:45
Plats:Örjanshallen
Serie:Herrar Division 3   Tabell >>
Samling:18:45
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Obs!!!
Svarta matchkläder
Kaffe, kaka tredje raka!
2020-10-30 23:20
Ikväll begav det sig ner till Halmstad för tredje matchen för våra herrar i division 3. 
En på förhand tuff match då Halmstad vunnit de bägge matcherna vi spelat tidigare i år (DM & Div-4).

Matchens start blev jämn med likvärdigt bollinnehav och chansskapande, efter drygt halva första perioden ådrog vi oss en utvisning och Jesper Ribbing gör sitt för dagen första byte, han tackade för förtroendet och smaskade upp 0-1 i första krysset med sin första bolltouch på en inövad frislagsvariant. Resterande boxplay var stabilt och slutade med en nolla i protokollet. 
Ett par minuter senare ökar Oskar Käll på ledningen till 0 -2och det var också resultatet efter första perioden.

Period två startar bra för oss och 02.39 in gör Sebastian Carlsson 0-3 med en klassisk köksvägen och en smakstart för oss. Samma Carlsson var inte lika framgångsrik 2,5 minut senare när han åker på en utvisning för felaktigt avstånd. Vårt andra boxplay (dock inte sista) för dagen, men vad gör det när trollkarlen Oskar Käll bryter en boll och kontrar in 0.-4 Det går inte många minuter innan utvisningarna avlöser varandra och efter att vi blivit mållösa i vårt första powerplay åker vi själva på matchens tredje utvisning och Halmstad kan reducera till 1-4, 11.06 har då gått av andra perioden. 
Resultatet står sig perioden ut och vi har hunnit nolla Halmstads powerplay ytterligare en gång innan hesa Fredrik ljuder för vila.
Vi pratar i periodpaus om att höja vårt passningstempo ytterligare och sätta lite aggressivare press på Halmstads backar i tredje perioden för att inte låta deras spelskickliga backar få sikta in sina uppspel.

Tredje perioden börjar även den bra med att Chris dunkar upp ett patenterat direktskott i första krysset efter att Halmstad dragit på sig två minuters utvisning för otillåten trängning. Så långt känns det som att vi har kontroll på matchen och försvaret tillsammans med Good i målet känns tryggt. 

När klockan tickat upp till halvtid av tredje perioden får vi ytterligare en utvisning och Halmstad börjar sin upphämtning, 12.04 reducerar dem i PP och bara 44 sekunder senare kommer nästa reducering till 3-5 och vi är i brygga även om det spelmässigt inte känns som att det är någon fara. 
Så kändes det i ungefär 1,5 minut innan vi åker på en mindre bra 5:a vilket innebär att vi ska spela boxplay i 5 minuter av matchens sista 5 minuter och 40 sekunder. Vi håller tätt de första 2 min 24 sekunderna innan det blir reducerat till 4-5 och då har vi ytterligare 1 minut och 36 sekunder kvar att döda på utvisningen. Killarna gör det otroligt bra och visar en jäkla moral och krigarvilja genom att ganska enkelt döda den sista tiden och Good i målet gör ett grymt jobb. 
Med ett fåtal sekunder kvar av matchen vinner vi bollen och kan sätta bollen i öppen kasse till 4-6 med 1 sekund kvar genom Theo Andersson

En rolig match med mycket känslor och ett första riktigt test på vart vi har kommit hittills samt att vi står upp för varandra och visar en otrolig styrka mentalt och kunskapsmässigt.

En bra match från allas fötter och klubbor samt ett extra plus till Emil Good i målet som visar en stabilitet och styrka att rädda bollar när det behövs som mest.

Kaffe, kaka tredje raka!


 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 16/3 14:00
2 - 7  
Tor 7/3 20:15
5 - 2  
Fre 1/3 20:00
1 - 4  
Sön 25/2 16:00
2 - 9  
 
 
Sponsorer